Geri Ödemeli Kargo Ne Demek?

Alıcı ödemeli kargo alınmazsa, kargo gönderen kişiye geri gönderilmektedir. Alıcı ödemeli kargo, kargonun ücretini alıcının ödemekte olduğu kargolardır. Kişi kargoyu almadığı zaman kargoya iade prosedürü uygulanmaktadır.

Kargo karşı ödemeli mi?

Kargonuzu, gönderici ödemeli ya da alıcı ödemeli gönderebilirsiniz. Gönderici Ödemeli (G.Ö) : Kargo ücretinin gönderici tarafından ödenmesidir. Şube’den yapacağınız gönderilerde kargo ücretini gönderi esnasında nakit veya kredi kartı ile ödeyebilirsiniz.

Karşı ödemeli kargo hangisi?

Nedir? Satışı yapılan ürünün, Yurtiçi Kargo tarafından alıcısına ulaştırılması ve teslimat anında, ürün bedelinin, alıcıdan tahsilatının yapılıp gönderene aktarıldığı hizmettir. Yurtiçi Kargo satışını yaptığınız ürünleriniz için kapıda dilerseniz nakit dilerseniz de kredi kartı ile tahsilat yapmaktadır.

Geri gönderilen kargo nasıl alınır?

Kargonuz size teslim edilemediyse dağıtıma çıktığı şubeye geri getirilir. Aynı gün içerisinde tekrar evinize bir servis yapılmaz. Eğer isterseniz kargonuzu ilgili şubeye giderek teslim alabilirsiniz.

Alıcı ödemeli kargoda para ödenir mi?

1-) GÖNDEREN tarafından yapılacak navlun ücreti alıcı tarafından ödenecek gönderimlerde, alıcı kargo ücretini ödemez ise teslimat yapılmaz. GÖNDEREN, talimatı olmaksızın teslimat yapılsa dahi kargo ücretini ödemeyi kabul ve taahhüt eder. Ödeme konusundan doğan gecikme ve anlaşmazlıklarda hiçbir sorumluluk üstlenmez.

You might be interested:  Ptt Kargo Hangi Günler Dağıtıma Çıkıyor?

Kargo geri iade edilirse ne olur?

Tüketicinin Cayma Hakkını kullandığına ilişkin bildirim satıcıya ulaştıktan sonra 14 gün içerisinde satıcı, kargo masrafları da dâhil olmak üzere tahsil ettiği tüm ödemeleri iade etmekle yükümlüdür. Satıcı geri ödemeyi tüketiciye herhangi bir masraf ve yükümlülük getirmeden tek seferde yapmak zorundadır.

Kargo geri dönerse ne olur?

Size gönderilen kargoyu teslim almazsanız kargo alıcısına iade olur. Buradan size hiçbir borç çıkmaz, kargo ücreti böyle durumlarda göndericiden tahsil edilir ve gönderi göndericiye teslim edilir.

Kapıda ödemeli kargo nasıl yapılır?

Kapıda ödeme sistemi, tüketicilerin internet üzerinden yaptıkları alışverişleri kargo teslimatı sırasında, kargo görevlisi aracılığılı ile yapmalarını sağlayan bir sistemdir. Kargo firmasının anlaşmasına göre, tüketiciler kargo teslimatı sırasında nakit ya da kredi kartı ile ödemelerini kargo görevlisine yapabilirler.

Kapıda ödemeli kargo teslim alınmazsa ne olur?

Tüketiciler kapıda ödemeli olarak ödemek üzere sipariş verdikleri ürünleri teslim almak zorunda değildir. Bu konuda bir zorlama yapılamayacak, müşteri dilerse siparişi satın almaktan vazgeçebilecektir. Sonuç olarak, tüketici ürünü teslim almadığında kargo ücretini ödemek zorunda değildir.

Kapıda ödeme ücreti ne kadar?

Kapıda ödeme sistemiyle çalışan firmalar, sipariş, gönderi, teslimat ve tahsilat, tahsilat transferi ile sattıkları ürünlerin ücretini almaktadır. Ürünün tahsilat transferi sipariş teslim edildikten 3 iş günü sonra satıcıya aktarılmaktadır. Genellikle işlem ücreti 5- 10 TL arasında değişmektedir.

Kargoyu teslim almamak suç mu?

Sözleşmenin kurulmasından malın teslimine kadar olan süre içinde tüketici her zaman cayma hakkını kullanabildiğinden kargo teslim alınmadan da iade edilebilir. * Bu cayma hakkından dolayı hiç bir firma, hukuk bürosu, avukat veya kurum tehditle taciz edemez, icra işlemi başlatamaz.

Teslim edilmeyen kargo kaç gün bekler?

Alıcının talebi olmadığı takdirde göndericiye kargosu, 3 gün sonunda iade edilmektedir. Alıcısı tarafından teslim alınmayan veya alıcısına ulaşılamayan kargolar için göndericiden kargonun bekletilmesi veya kendisine iadesi ile ilgili yazılı olarak talimat istenir.

You might be interested:  Aras Kargo Mobil Dağıtım Günleri Ne Zaman?

Iade ücreti ne zaman yatar?

Kredi kartlarına yapılan iadelerde iade tutarı 1 veya 2 iş günü içinde (Bu süre bankaların süreç ve uygulamalarına göre değişebilir) kredi kartına yansır. Banka kartına yapılan iadelerde ise ortalama 7 iş günü içerisinde iade tutarı banka hesabına aktarılır.

Verilen kargo geri alınır mı?

Evet. Kargonuzu aynı gün içerisinde teslim ettiğiniz kargo şubesine giderek iptalini gerçekleştirebilir ve kargonuzu geri alabilirsiniz. Eğer kargonuzu teslim ettiğiniz gün değilde sonraki gün iptal ettirmek isterseniz, kargonuz yola çıkmış olacağından iptal işlemi görevlilerin inisiyatifinde olacaktır.

Trendyol gelen kargo geri giderse ne olur?

Müşterilerin yaptıkları iadelerin kargo ücretini satıcılarımız karşılamaktadır. Yeniden gönderim yapılan ve teslim edilmeden geri dönen iadelerin kargo ücretlerini ise Trendyol karşılamaktadır.

En ucuz kargo şirketi hangisi?

Kargo firmaları arasında en ucuz kargo ve taşımacılık hizmeti veren firma PTT’dir. PTT kargo firması, devlete ait olup taşımacılıkta vatandaşlara diğer özel firmalardan daha uygun fiyatlı hizmet vermektedir. Özel kargo firmalarına gelecek olursak sıralama şu şekilde devam ediyor; Yurtiçi kargo ve MNG kargo.

Karşı ödemeli kargo nasıl?

Kapıda ödeme sistemi, tüketicilerin internet üzerinden yaptıkları alışverişleri kargo teslimatı sırasında, kargo görevlisi aracılığılı ile yapmalarını sağlayan bir sistemdir. Kargo firmasının anlaşmasına göre, tüketiciler kargo teslimatı sırasında nakit ya da kredi kartı ile ödemelerini kargo görevlisine yapabilirler.

Kargo gönderim ücreti ne kadar?

Ortalama Kargo Ücretleri – Örnekler

Ürünler Sürat Kargo Aras Kargo Diğer İller
Klasik, Elektro, Bas Gitar vb. 25 desiyi aşmayan. 89,70 TL 90,28 TL
Klasik, Elektro, Bas Gitar vb. + Harici ürünler. 30 desiyi aşmayan. 104,33 TL 105,36 TL
Klasik, Elektro, Bas Gitar vb. + Harici ürünler. 35 desiyi aşmayan. 112 TL 119,84 TL
You might be interested:  Sürat Kargo Kargon Nerede?

Aras Kargo karşı ödemeli ne kadar?

Aras Kargo işbirliği ile sizlere yepyeni hizmetimizi tanıtmaktan mutluluk duyuyoruz. Artık sitemizden sipariş etmek istediğiniz ürünlerin bedellerini kargonuz geldiğinde kapınızdan ödeyebileceksiniz! Bu hizmeti kullanmak isteyen müşterilerimizden ilgili seçenek karşılığı +5 TL hizmet bedeli alınmaktadır.

Kaybolan kargoyu kim öder?

Durum bu olmakla beraber Karayolları Taşıma Kanunu 8. Maddesindeki düzenlemeye göre ise, gönderenin kargo şirketine verdiği sipariş bilgilerine ilişkin yanlışlık veya eksiklik olması halinde bu defa sorumluluk kargo şirketinde değil, gönderici e-ticaret şirketinde olacaktır.

Leave a Reply

Your email address will not be published.