Kargo Adres Nasıl Yazılır?

Adres Nasıl Yazılır kargo? * Alıcının adresi ve posta kodu, zarfın sağ alt kısmına ve zarfın alt kenarında 2- 2,5 cm boşluk kalacak şekilde olmalıdır. 1.
* Posta pulu zarfın sağ üst köşesinde, * Gönderici adresi ve posta kodu zarfın sol üst köşesinde, * Alıcının adresi ve posta kodu, zarfın sağ alt kısmına ve zarfın alt kenarında 2- 2,5 cm boşluk kalacak şekilde olmalıdır.

Doğru adres nasıl yazılır?

Adres sıralaması mahalle, cadde, sokak, mevki, apartman numarası / daire numarası, İlçe/İl şeklinde olmalıdır.

Aşağıda yer alan sıralamayı sırasıyla uygulayın:

  1. Alıcı adı ve soyadı
  2. Varsa kurum ve şirket adı
  3. Mahalle veya köy ismi.
  4. Cadde ve sokak ismi.
  5. Bina ve daire numarası
  6. İlçe ve il bilgisi.

Adres nasıl yazılır örnek?

Adres sıralaması mahalle, cadde, sokak, mevki, apartman numarası / daire numarası, İlçe/İl şeklinde olmalıdır. Papatya mahallesi kısaltılmışı Papatya mah. olacaktır. Fenerciler sokak kısaltılması Denizciler sok. olacaktır.

Kargo gönderirken üzerine ne yazılır?

Yeni Gönderi hazırlanırken Alıcı Bilgilerinde; “Kişi/Kurum”, “Adres”, “İl”, “İlçe”, Kargo Bilgilerinde; “Ödeme Tipi”, “Kargo İçeriği” ve “Adet” bilgisi doldurulması zorunlu alanlardır.

You might be interested:  Halikarnas Aras Kargo Nerede?

Adres de nasıl yazılır?

Bu doğrultuda her birimizin bu adres bilgilerini eksiksiz şekilde biliyor olması gerekmektedir. Adres yazımı şu şekilde yapılmaktadır, – Mahalle, cadde, sokak, mevki, apartman numarası / daire numarası, Ilçe / Il şeklinde yazılmaktadır.

Adres yazarken neler büyük harfle yazılır?

15. Mahalle, meydan, bulvar, cadde, sokak adlarında geçen mahalle, meydan, bulvar, cadde, sokak kelimeleri büyük harfle başlar: Halit Rifat Paşa Mahallesi, Yunus Emre Mahallesi, Karaköy Meydanı, Zafer Meydanı, Gazi Mustafa Kemal Bulvarı, Ziya Gökalp Bulvarı, Nene Hatun Caddesi, Cemal Nadir Sokağı, İnkılap Sokağı vb.

Kargo adres başlığı ne demek?

Ürünü geleceği yerin neresi olduğu kısmı adres başlığı olarak bilinmektedir. Böylece kargo şirketi ürünü nereye göndermesi gerektiğini bilir ve buna göre işlem yapar. Örneğin eğer sipariş eve gelecek ise mutlaka başlığı ev olarak nitelemek gerekir.

Alıcı ve gönderen nereye yazılır?

Zarf üzerinde gönderici ve alıcı bilgilerinin tam ve eksiksiz olarak doldurulması gerekmektedir. Gönderici adresinin evrak sayısı ile birlikte sol üst köşeye, sağ alt köşeye ise açık alıcı adresini ilçe posta kodu ile birlikte ilçe / il şeklinde yazılmalıdır.

Kat daire nasıl yazılır?

Açık adreslerin en üst kısmına mahalle, cadde ve apartman isimleri yazılır. Bunun dışında kat ve daire numarası da mutlaka yazılmalıdır. En alt kısma ise şehir ve ilçe ismi eklenir.

Kargo gönderirken hangi bilgiler gerekli?

Kargoyu gönderen kişinin; kimlik numarası, telefon numarası, açık adresi, sistem üzerinde doğrulanır. Kargoyu alacak kişinin adres ve iletişim bilgilerinin sisteme yansıtılması sağlanır. Kargonun, ağırlık ve hacmi sonucunda çıkarılan ücret ile vergi eklenmiş total ücret halinin bildirilmesi sağlanır.

Kargoda gönderici adresi zorunlu mu?

Maddesi 2.bendinde gönderici kendi adres ve kimlik bilgilerini tam ve doğru olarak kargo şirketlerine bildirmek zorundadır, madde 43/12’ye göre ise kargo şirketleri gönderiyi teslim ederken alıcının kimlik bilgilerini almak ve kaydetmekle yükümlüdür.

You might be interested:  Kestel Aras Kargo Nerede?

Kargo göndermek için ne lazım?

Adres, telefon numarası, isim bu kadar.

Ikamet adresine ne yazılır?

İkamet ettiğiniz adresi nasıl yazacaksınız? Ev adresi yazarken adres sıralamasını şu şekilde yapmalısınız. Mahalle, Cadde, Sokak, mevki, Apartman Numarası, Daire numarası, ilçe ve il şekilde olmalıdır.

Önce il mi ilçe mi?

Adres yazarken önce il sonra ilçe, ondan sonra mahalle yazmak gerekir. Mektup yazıyorsanız posta kodunu yazdığınız takdirde PTT açısından büyük kolaylık olacak, il, ilçe sıralaması zaten bir fark yaratmayacaktır.

Adres yazarken posta kodunu yazmamız gerekir mi?

Alıcının adıyla soyadından sonra sırasıyla mahalle adını, cadde/sokak adını, apartman adını, apartman ve kapı numarasını yazmak gerekir. Çok katlı bir mesken söz konusuysa kat numarasını yazmak postacı için kolaylık olacaktır. Son olarak posta kodu, ilçe, il adını ve ülke adını yazmak gerekir.

Adres yazarken no nasıl yazılır?

  1. Dilekçede adres metnin hizasından başlar ve sol alta yazılır.
  2. Adres yazılırken kısaltmalar kullanılabilir.
  3. Adres yazımında mahalle için (Mah.)
  4. Sokak için (Sok.)
  5. Numara için (Nu., No.)
  6. Apartman (Apt.)
  7. Telefon (tel.) şeklinde kısaltma yapılarak yazılabilir.

Adreste semt nasıl yazılır?

Semt adı zorunlu değildir ama ilçe adını yani yerleşimin hangi kaymakamlığa ya da merkez ilçeye bağlı olduğunu mutlaka belirtmek gerekir. Aynı şekilde, il adını belirtmemek de ciddi dağıtım sorununa yol açabilir. Yurt için postalarda alıcı adresinin sonuna ‘Türkiye’ yazmak zorunlu değildir.

Adres yazılırken il ilçe nasıl yazılır?

Adres yazarken önce il sonra ilçe, ondan sonra mahalle yazmak gerekir. Mektup yazıyorsanız posta kodunu yazdığınız takdirde PTT açısından büyük kolaylık olacak, il, ilçe sıralaması zaten bir fark yaratmayacaktır.

Leave a Reply

Your email address will not be published.